Extra examinatoren tegen wachttijden

Om de wachttijden te verminderen gaat het CBR 120 extra examinatoren in dienst nemen. Een wachttijd van soms wel 14 weken voor een praktijkexamen wil je als organisatie echt niet, aldus Petra Delsing, directeur van het CBR.

Onverwachts

Delsing gaf in een interview met BNR aan dat het de afgelopen jaren erg goed is gegaan maar dat het dit jaar mis ging, met als gevolg een wachttijd van soms wel 14 weken voor een praktijkexamen. “Dan baal je als een stekker, dat is echt niet wat je wil”- aldus de directeur van het CBR. Verkeerde voorspellingen zorgden ervoor dat het CBR een onverwacht hoge vraag naar examens te verwerken kreeg. Verantwoordelijk daarvoor was het succes van 2toDrive en de economie die harder groeide dan voorspeld.

10.000

Zoveel extra examens verwacht het CBR dit jaar totaal af te nemen. Nieuwe examinatoren moeten ervoor zorgen dat het CBR deze extra groei aankan. Delsing zegt hierover: “We zijn volop collega’s aan het werven. We proberen dit jaar 60 examinatoren aan te nemen en volgend jaar zoeken we er nog eens 60.” Bij het CBR staat de teller dit jaar tot nu toe op 30 nieuwe examinatoren.

Goede examinatoren

Examinator kan je volgens Delsing worden wanneer je bovengemiddeld goed kan rijden: “Je moet het verkeer echt kunnen lezen. Als examinator zit je namelijk naast een zenuwachtige kandidaat in de auto. Je moet het verkeer zo kunnen scannen dat je niet te laat ingrijpt maar vooral ook niet te vroeg.” Delsing geeft aan dat het moeilijk is om mensen te vinden die vooral op het gebied van rijvaardigheid aan de eisen voldoen.

Bron: http://www.rijschoolvandaag.nl

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*